CoffeeLab; de groene koffie-oase in ons hartje Eindhoven

Het is een verademing! Letterlijk een shot zuurstof. Of zoals ze het zelf zo typerend zeggen; een shot cafeïne. Want tussen de spoorwegen, het inmiddels 16-verdiepingen-tellend-student-hotel en de doorgaans afgeladen Primark rijst daar, te midden van onze ietwat grijs ogende binnenstad, een ware welkome oase genaamd ‘CoffeeLab’. Met haar 1-jarig bestaan nog een piepjonge speler in een stad waar de koffiespots als bronstige paddenstoelen uit de grond lijken te schieten.

 ‘Ik zag wel hoe je naar me CAKE’
De beats van Get down onder leiding van KC & the Sunshine band in combinatie met het gegiechel van de 2 bijzonder goed gemutste koffie-tapdames, beter bekend als barrista’s, maken dat ik me meteen op m’n gemak voel. Terwijl ik mezelf nestel in een lekker hoekje, betrap ik mijn aandachtsspanne al vrij snel op een wijdbeense spagaat; de met koffiefilters bezaaide muur op links smeekt om aanschouwt te worden, maar ook de groene plantjes-en-potjes-pracht wemelend door de hele zaak schreeuwt om mijn aandacht. En dan is er nog de rijkelijk gevulde vitrine. Holy sugar. Die tot de nok toe gevulde vitrine met verrassende taartjes en treats waar deze letterjunkie bij het pront prijkende vlaggetje ‘Ik zag wel hoe je naar me cake’ letterlijk haar vingers aflikt.

Unne shiny koffiemachine
En met deze tekstuele shots en lekkernijen moet ik het vandaag doen aangezien, na jaren van hardnekkig proberen, de cafeïne shots nog steeds geen doorgang lijken te vinden; een regelrechte ramp voor de gevierde koffie-hot-spotter die ik ooit hoop te worden. Koffie-technisch is dus het enige wat ik vooralsnog kan beoordelen het koffiezetapparaat, een productomschrijving met waarschijnlijk een tenenkrommende uitwerking op de kenner, en ik kan je vertellen; die ziet er verdomd shiny uit.

Lekker geprijsd
Waar je op en rondom stations voor een verlept bammetje en een kartonnetje poederkoffie vaak de hoofdprijs betaald, lijkt dat hier niet het geval. Een, van mijn buurvrouw begrepen, uitstekende Americano heb je voor €2,50, een groot glas thee met 3 verse ingrediënten waaronder gember, kaneel & limoen voor €2,80 en een, door de dames live gemaakte, cheesecake (tevens vegan variant) voor €3,-. Niks te duur lijkt me. Daarnaast ben je vrij om onbeperkt van het uitMUNTend water te slurpen. Aangezien ik soms een beetje flauw word van mijn standaard hete klats water met een smaakje, ga ik op zoek naar een warm drankje met meer ‘body’; de Chai Latte zegeviert! Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat deze Latte geen plekje in mijn hall of fame bemachtigd, maar daar bevinden zich dan ook nul vers-bereide-suikerloze-jongens die hun ster doorgaans hebben vereeuwigd dankzij de steekpenningen van mijn trouwe insuline-brigade.

Even vrijwillig onderduiken
Eenmaal binnen, ben je ook echt binnen en heb je geen benul van de 200.000 (!) forensen en studenten die dagelijks de spoorwegtunnel passeren, allemaal onderweg naar het volgende. Hier is het onmogelijk onderweg te zijn, hier is het onmogelijk bezig te zijn met het volgende. Zoveel te zien, zoveel te ervaren, maar het zijn voornamelijk de prullerijen en de onderlinge ginnegapjes van de vrolijke dames die mij genadeloos in het moment trekken. Geen concept wat van bovenuit wordt doorgedrukt. Nee deze onderzeeër wordt bestuurd door dit levende meubilair. Deze Koersk drijft op louter authentiek DNA. En even duik ik mee onder. Even laat ik me vrijwillig ontvoeren en ben ik los van buiten. Los van wat is. ROGER-OUT.

Oh en trouwens; wat je ook doet, parkeer je auto niet op station Eindhoven. Grote kans dat je voor €3,20 per uur toch net iets minder in het moment zit;)

Heb jij ‘m al ontdekt deze toffe spot? Benieuwd naar jouw indruk!