Binnenblieken bij ‘Happiness Cafe’ Eindhoven

‘Vandaag gesloten wegens jaarlijkse inventarisatie’ plakt er op de deur van mijn alltime favorite coffeespot ‘Coffeelovers’ in de kelder bij ‘van Piere’. Dammit. De Chocolate Coffee in m’n vertrouwde setting zorgde al voor een verhoogde speekselproductie in m’n mond. Hmm wat dan? Het lijkt erop dat het piepjonge ‘Happiness Cafe’ vandaag de supplier van mijn guilty pleasure gaat worden. Als fanatieke hippe-hut-spotter, betrapte ik mezelf erop dat ik deze nieuwe paddenstoel de laatste weken angstvallig leek te vermijden. Want het zag er allemaal wel heel hip en happening uit toen ik er de laatste keer in rap tempo voorbij spurde; oversized jassen, spierwitte tennissneakers en linnen hipstertasjes in rijen dik opgesteld. Nee die dag had ik overduidelijk niet de juiste pet op, die ook de daaropvolgende weken netjes aan de kapstok bleef hangen.

Modemeisjes slurpend aan groene spinazie smoothies
Maar vandaag is de nood te hoog en op mijn stoute schoenen loop ik dan ook naar binnen bij deze kakelverse healthy lunchbar aan de Emmasingel. En hoewel normaliter mijn aandacht direct wordt getrokken naar de taartjes-vitrine, sfeer en catchy stuff her en der, zijn het nu vooral de modemeisjes waar mijn oog op valt. Iedereen ziet er piekfijn uit; gekapt haar, uiterst verzorgde outfits en massaal slurpend aan groene spinazie smoothies. Het maakt dat ik me vrij snel afvraag hoe ik er in hemelsnaam bijkwam vanochtend deze weinig flatterende overgooier uit m’n kast te trekken en tevens wat huivering voel bij de gedachte aan m’n vette haartooi, veroorzaakt door het natuurlijke shampoo experiment waar ik al sinds jaar en dag in verwikkeld zit.

f88d0459eb5a7f1b701e4b3e1ae3dd66Mevrouw twijfelkont, aangenaam
Mezelf bij elkaar rapend, loop ik richting de counter en ook daar word ik even volledig van m’n sokken geblazen, niet alleen door de smetteloze vitrine met puntgave RAW-taartjes, yoghurt traktaties en wortelcakes, maar het is hoofdzakelijk de oogverbluffende tante achter de bar die me even doet wankelen. Alsof ze zojuist uit een glossy is gestapt, vraagt ze enthousiast naar mijn bestelling. Shit, ze is nog aardig ook. De kenners weten dat mijn keuzes allesbehalve ‘zo gepiept’ zijn, laat staan als mijn zelfvertrouwen zojuist als een verlept slablaadje naast de tomaatjes in de salade-bar is beland. Een Chai Latte.. Uh nee doe toch maar die Raw Chocolate Milk.. Of uhm nee, misschien toch maar die Chai Matcha? Als ‘Miss ogenschijnlijk Perfect’ aangeeft dat deze laatste haar favoriet is, ben ik om; gezien haar stralende ‘Prodent Smile’, glanzende lokken en volmaakte figuur moet dit wel wonderspul zijn!

Toffe spot!
Eenmaal terug op m’n plek begin ik me langzaam gewaar te worden van m’n omgeving en wat blijkt; het is een toffe plek! Want ondanks mijn aarzeling, voornamelijk gebaseerd op m’n prikkende onzekerheid, gaat mijn ontdek-je-puike-plekje-bloed toch echt sneller stromen. Fijne setting, gave aankleding, originele prullerijtjes en uiterst vermakelijk om die dames zo enthousiast en ijverig te zien ‘bakken en braden’. Een scenario wat maakt dat ik me zoals vanouds verlies in geïllusioneerde gedachtes van hoe geweldig het wel niet zou moeten zijn om de hele dag te mogen aanprullen met taarten, groente-prutjes en andere kneuterigheden, waarbij ik de op-hol-slaande-blenders, pijnlijke voeten en zeurende klanten (doe mij die maar zonder suiker, met agave, zonder koeienmelk en is die kaneel bio?) voor het gemak even achterwege laat.

Woolrich jassen & vintage brillen
En nadat m’n subjectieve oog de imponerende fashionista’s achter zich heeft kunnen laten, valt het op dat er eigenlijk best wel wat aan diversiteit binnen is; Woolrich jassen, vintage brillen, maar ook bewuste moeders met kids en hier en daar een verdwaalde jongeman waarvan ik zijn groene detox smoothie ernstig verdenk als alibi om even te mogen zwemmen in deze kweekvijver van vrouwelijk en verantwoord schoon. Voor mij is er nog een hoop te ontdekken, dus ik kom zeker terug, al zal ik wellicht voor de gelegenheid m’n oude vertrouwde Elvive shampoo weer eens voor de dag toveren en m’n kapstok net even wat grondiger nalopen of ik die juiste pet dan wel gevonden krijg ; )

PS. Wie heeft deze spot ook al ontdekt? Heel benieuwd naar jouw ervaring!

1 Comment

  • Tom schreef:

    Ik woon er vlak bij en kom er bijna elk weekend. Leuk dat ze andere dingen hebben zoals een simpel broodje gezond 🙂
    De protein cookies kan ik ook aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.