Hoogsensitief en zo krachtig!

photo-1465145177017-c5b156cd4d14‘Yes ik zit op dezelfde rij als jij!’ roept m’n retreatgenootje me enthousiast toe! Gloek! De moed zakt me spontaan in de schoenen en m’n angstaanjagers draaien overuren. De hele dag reizen, mensen op m´n lip, praten, wachten, leuren in combinatie met een bomvol vliegveld; mijn interne militaire rangorde heeft zojuist een officieel S.O.S.-signaal uitgestuurd en is druk aan het bomen op een geschikt en uiterst gedetailleerd vluchtplan met als hoogste prioriteit het zo snel mogelijk hermetisch afsluiten van mijn luchtruim.

Defense

Dichtgeknepen keel, bakstenen op m’n borst en het gevoel alsof er aan alle kanten aan m’n energie wordt getrokken; in contact met mensen komt het allemaal voorbij. Sensaties die doen lijken alsof er letterlijk iemand op me gaat zitten; ik voel me beklemd, vernauwd en totaal niet meer in contact met mezelf. En ondanks m’n inmiddels stevige aardingstechnieken, energetische beschermingsmechanismen en andere onzichtbare verdedigingstactieken, gebeurt het aan de lopende band met als gevolg dat ik langere periodes in gezelschap van mensen liever uit de weg ga.

Lees het hele artikel op Nieuwetijdskind.com