Testosteron junkie

Take me home – Jess Glynne

Would you take the wheel

If I lose control?

If I’m lying here?

Will you take me home

Een tekst die me enorm raakt, telkens als ik ‘m hoor. Een tekst die tegelijkertijd erg tekenend is voor hetgeen ik m’n hele leven, onbewust, in een man heb gezocht. De sterke schouder die me kan dragen, de krachtige arm die me helpt m’n hoofd boven water te houden, het onverwoestbare baken welke er consistent voor me is.

Testosteron junkie
En niet voor niets wordt m’n onverdeelde aandacht onvermurwbaar getrokken wanneer er een-volledig-in-leer-gehulde-motorrijder voorbijraast of er een zelfverzekerde DJ nietsvermoedend op het door mij gecreëerde voetstuk stapt. Mijn onderbewustzijn koppelt zijn stoere voorkomen aan draagkracht. Mijn onderbewustzijn koppelt de mate van testosteron aan een rotsvaste fundering. En telkens wanneer mijn sensors ook maar een minuscule fractie aan kwetsbaarheid op het spoor komen, verlaat de aantrekkingskracht, met in haar kielzog mijn interesse, met staart tussen haar benen het toneel.

Hij mijn alles
En eigenlijk ook niet zo vreemd als ik terugga naar mijn kindertijd. Het kleine meisje wat in staat was andermans kwetsbaarheden te detecteren om vervolgens haar volledige hart in dienst te stellen van de onuitgesproken behoefte. In mijn geval was het mijn vader die ik volledig in mijn armen nam. Ik was zijn verlengde, hij mijn alles, hoe kon ik hem laten zitten met zijn verdriet? Hoe kon ik hem laten zitten met zijn pijn? En zo koos het kleine meisje er onbewust voor zijn pijn te dragen. Ze koos er onbewust voor bij hem in het donker te gaan zitten zodat ze bij hem kon zijn, hem kon ‘helpen’ en in die diepte de intense verbinding kon ervaren waar ze zo naar verlangde.

Verweven mechanisme
Het mechanisme raakte feilloos verwezen met haar systeem en datzelfde mechanisme zorgt er vandaag de dag voor dat het meisje kwetsbare mannen uit de weg gaat. Althans tot voor kort. Onlangs heb ik namelijk mogen ervaren dat wanneer een man zijn kwetsbaarheid volledig durft te tonen, dit hem uiterst aantrekkelijk maakt. En dat heeft me doen beseffen dat het niet per definitie de kwetsbaarheid is waarop mijn hart blokkeert, maar het vooral de mate is waarin de man zijn kwetsbaarheid kan ontvangen aan het roer staat van mijn liefdessluizen.

Let’s play!
Want wanneer een man zijn kwetsbaarheid volledig kan laten zijn, betekent dat er voldoende innerlijke draagkracht is en het ego dus niets hoeft te maskeren. Het betekent dat maniertjes en beschermingsmechanismen overbodig zijn. En wauw dat maakt zo ontwapenend! Het maakt dat het kleine meisje zich kan ontspannen, kan loslaten, want ze hoeft niemand te dragen, ze hoeft niemand te ondersteunen. Het maakt dat ze kan spelen; dat ze, wanneer ze wil, klein mag zijn. En met deze nieuwe gevoelssensatie gaat het kleine meisje speels verder, speels verder op een uiterst spannende en verrijkende ontdekkingstocht;)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.