☆Spread the magic: Inspiration Playground☆

‘Ben zacht, ben zacht, ben zacht’ is de echo die moeiteloos door de grot heen galmt waar Eefje me zojuist naar toe heeft geleid. De boodschap is net zo helder als het water waar we in onze visualisatie omheen staan. De boodschap komt naar aanleiding van mijn themavraag waarin ik vraag hoe ik weer meer in beweging kan zijn, maar tevens in verbinding kan zijn met de flow. Hoe ik na een lange tijd van volledige ontvankelijkheid weer meer stappen kan ondernemen vanuit mezelf, zonder daarbij gestresst te raken uit angst niet het juiste te doen, zonder daarbij te druk te zijn met bijzaken waardoor al het moois wat het universum me belangeloos wil aanreiken glansloos aan me voorbij drijft omdat er simpelweg geen ruimte is.

Behaaglijk nestje
De afgelopen weken heeft de intentie om zelf de regie wat meer terug te pakken me naast een bult enthousiasme, tevens een flinke portie stress en onrust opgeleverd. Want opeens is alles weer mogelijk, opeens ligt er een wereld aan potentie aan m’n voeten en bovenal; heb ik gevoelsmatig zelf weer de controle over mijn succes en mijn leven en is het dus van wezenlijk-, lees levens-, belang dat ik exact de juiste stappen neem en absoluut geen enkele kans laat liggen. Juist ja. Het ideale recept voor een tsunami aan gierende stress door m’n lijf. Nicht gut, maar tegelijkertijd heeft het me ertoe doen zetten dat ik op me op deze, ietwat bewolkte, zaterdagmiddag in de ademende en inspirerende ruimte van Licht op Yoga bevindt in het behaaglijk gecreëerde nestje van de 2 bewust ondernemende dames hanneke & Eefje. ‘Mede collega’s prikkelen waardoor een frisse inspirerende stroom op gang komt en dingen vanuit een andere laag omhoog kunnen borrelen’. Yup that’s exactly what I need.

Ik wil dit NU!
Terwijl Hanneke ons na een korte introductie de diepte in begeleidt, voel ik hoe de ontspanning zich als een warme deken om me heen wikkelt. Het nodigt me uit in een andere laag van mezelf te arriveren, die zijnslaag van waaruit ik, besef ik me nu, alles behalve heb gehandeld de afgelopen dagen. Het waren vooral motieven vanuit  m’n hoofd. Bedenken wat ik nodig heb om vervolgens van daaruit te handelen. Schema’s opstellen. Oude contacten najagen. Inspiratie afdwingen. Vinden dat er dingen moeten gebeuren als ik het daarvoor tijd vind. Afijn, je kunt je voorstellen dat er geen drol gebeurde, tenminste als je mijn knotsharde nek- en schouderpartij buiten beschouwing laat. Maar het is deze zijnslaag die me eraan herinnert dat alles goed is. Dat ik me niet druk hoef te maken. Dat ik niet hoef te jagen, te haasten. Dat alles er is en ik ontspannen mag zijn. Mmm ja hier wil ik zijn.

Let’s Play!
De ‘ben zacht’ boodschap die ik vervolgens uit de grot ontvang sluit hier naadloos op aan, waarna het tijd is voor het ‘play’ part. De muziek gaat een tandje omhoog en we worden uitgenodigd om even lekker los te gaan. Even dat hoofd afleiden van alle analytische oplossingen die in standje vol automatisme worden aangedragen. Even in dat lijf. Even spelen. Even huppelen. Even die heupen in de rondte zwieren. Even die energie vrij laten stromen. Ik tintel en voel dat m’n hele systeem zich opent en ik weer een laagje dieper kom. In mijn creërende kracht, in mijn scheppende kracht. In mijn kindse kracht. Mmm ja hier wil ik zijn.

Let’s ground!
Rustig laat ik de opening zich integreren in de diepte en voel ik een gegronde vruchtbare basis ontstaan en het is deze ‘ground’ die de ruimte geeft voor een waardevol inzicht om binnen te stromen. Ik hoef niet bang te zijn, want ik zal altijd worden ondersteund. Het universum wil me bepaalde dingen laten ervaren en zal me altijd laten zien wat daarvoor nodig is, ook als er iets is wat de stroom ervan weerhoudt voluit te stromen. En dat kan me niet ontgaan, want het universum faalt niet, nooit niet. Dus ik hoef niet bang te zijn iets te missen, ik hoef niet bang bepaalde kansen te laten liggen. Dat kan niet. Want alles wat ik nodig heb voor mijn proces, zal er altijd zijn. En een ontvankelijke houding draagt daar hoe dan ook aan bij; rustig en met aandacht kijken naar wat zich aandient zowel binnen, als buiten mij.

Kies!
Maar tegelijkertijd word ik uitgenodigd niet alleen die speelbal van het universum te zijn, tegelijkertijd word ik uitgedaagd tevens zelf duidelijke keuzes te maken. Ergens voor te gaan als het goed voelt. Niet half. Niet driekwart, nee echt kiezen. Want dan kan het universum me ondersteunen. Dan kan het universum me aanreiken wat er nodig is. Telkens in communicatie. Telkens voelen of het echt is wat ik wil vanuit m’n hart, niet uit plichtsbesef, niet uit financieel oogpunt of als roep naar erkenning, nee echt vanuit een zuiver hart. Om dat vervolgens zonder te forceren, zonder te duwen, volledig in zachtheid te laten ontstaan in flow met de oneindige creërende en scheppende kracht van het universum. Ja dat is mijn antwoord, dat is voor mij ‘zelf bewegen in de flow’. Hmm ja hier wil ik zijn.

Tnx!
Samen sluiten we de sessie en voel ik me geopend, speels en helder. Dankbaar voor de mooie vrouwen die deze middag mogelijk maakte, dankbaar voor de antwoorden die ik heb  mogen ontvangen!

Deze sessie vindt 1x per maand plaats voor zowel ondernemers als vrouwen die met borrelende ideeën rondlopen. Een cadeautje aan jezelf. Een cadeautje aan jouw onderneming (wat stiekem eigenlijk hetzelfde is;). Check hier overige info & data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.