Energie voor tien!

En niet alleen is mijn eetpatroon sinds ‘the big shift’ rigoureus van stijl veranderd. Ook mijn energiepeil heeft een enorme vlucht genomen (wat niet geheel onwaarschijnlijk met elkaar samenhangt;). Want waar ik de laatste jaren voornamelijk in standje rust stond en altijd aan het afwegen was wat ik binnen de marges van m’n energievoorraad kon maken, lijkt de stroom aan energie momenteel onuitputtelijk.

Gister nog. Ik werd wakker en voelde de enorme aandrang om even lekker te dansen. En dan heb ik het niet over wat heen en weer gewieg met de heupjes, nee dan heb ik het over echt losgaan. Een halfuur volledig uit m’n plaat en het was dat m’n knorrende maag me roerloos richting m’n mueslibolletje met boterhamworst en avocado deed leiden, maar anders stond ik er waarschijnlijk nu nog. Voorheen zou dit echt de highlight van m’n dag zijn en zou de rest van de dag voornamelijk worden doorgebracht in opperste relaxedheid. Maar zoals ik al een paar keer schreef; opeens is alles anders.

Zo peerde ik vanochtend in korte tijd m’n hele financiële plaatje voor m’n nieuwe plan op papier, om vervolgens nog ‘even’ de boekhouding van 2016 in te kloppen. En ook hiervan zou ik voorheen minstens een dag moeten bijkomen, maar ik voel dat ik er lekker op uit wil. Dus ik bel een vriendin, stap onder de douche om vervolgens in een grote hoosbui (voorheen hét recept voor optie auto) op de fiets richting de stad te stappen. En ik voel dat ik ook daarin mezelf lekker mag uitdagen. Waar ik voorheen tempo-technisch bijna omviel, wil ik nu stevig doortrappen en voel ik me bijna een kind die kneiterhard door de regen banjert. Fuck dat net-gewassen-haar, fuck die wollen jas, gewoon gaan en genieten!

In een bommetje volle koffiebar zie ik in het hoekje m’n vriendin zitten en geef haar een stevige knuffel. Ik merk dat ik m’n stem een paar tandjes moet upgraden en alle geluiden om me heen me prikkeltechnisch op uiterst scherp zetten. Maar het maakt niet meer uit. Ik begin te praten, pak m’n kracht, we connecten en alles om ons heen valt weg.

En als klap op de vuurpijl mag ik nu nog even dit fijne blogje op papier zetten. Ik merk dat als ik in die creërende modus blijf, de energie zich blijft aandienen. Dat wanneer ik me verbind met die bron, de energietoevoer oneindig is. So let’s create and make some magic! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.