Nieuwe Eindhovense koffie-hotspot ‘The Corner’

Mmm wat word ik er blij van! Van al die fraaie koffiebarretjes die momenteel als hitsige dromedarissen staan te dringen hun unieke stempel op onze binnenstad te drukken. Met het indrukwekkende Zwart-Wit koffie nog helder op m’n netvlies, stuitte ik vandaag op een nieuwe parel en wel ‘The Corner’. Waarin voorheen een vintage winkel dit hoekpand op de kruising van de Bergsestraat en de Grote Berg bivakkeerde, is het nu dit uiterst hartveroverende ‘pannekoekenhuysje’ wat haar vleugels hier zo’n dikke 4 maanden geleden neerstreek.

Kaleidoscope
En hoe nectar een bij al van een afstandje weet te verleiden, wist ook deze piepjonge koffiebar mijn ‘être’ moeiteloos te lokken. Terwijl ik buiten m’n fiets parkeer, doen het karakteristieke pandje en haar uitstraling me een moment wanen in het Amsterdamse; de stad waar alle kneuterige en originele koffietentjes m’n hart standaard een versnelling doen ophogen. Ik weet niet wat het is, mijn voorliefde voor dit soort barretjes en mijn verlangen om me hele dagen in dit soort ambiances onder te dompelen. De sfeer, de authenticiteit, de passie, maar het is voornamelijk de eigenheid die me mateloos blijven fascineren. Het is alsof je door een kaleidoscope kijkt en je de kralenprojectie van iemands ziel en zaligheid te zien krijgt. En laten we eerlijk wezen; me verwennen met fijne latte’s en heerlijke pastries verveelt nooit.

Vintage-Jazzy blend
Met de eerste voet over de drempel dwarrelt de knusse behaaglijkheid als een warme deken op me neer en dan heeft de sympathieke krullenbol achter de counter nog niet eens iets gezegd. Het is een petit carré, oftewel in normaal Brabants; een kleine vierkante ruimte waar een blend van vintage-antiek-jazzy de ambiance typeert (waarbij ik de aanduiding ‘jazzy’ vanaf nu officieel tot vakjargon verklaar). De authentieke terazzo vloer in combinatie met de houten kozijnen en biezen, retro accessoires, groene beplanting aan de muur en karakteristieke lamellen geven een cosy uitstraling. Smaakvol, eigentijds, zonder teveel poespas.

Krullenbol
Eenmaal gesettled in m’n hoekje observeer ik eens rustig het publiek. Er is vanalles wat. Een moeder met haar dochter peuzelend aan een Nutella pannenkoek, 2 ‘coole dudes’ voorzien van cap, t-shirt-tot-op-de knieën en bijpassend regenjack en diverse fashionista’s, het blijven tenslotte de Bergen. Al snel wordt het me duidelijk dat de eerder genoemde krullenbol, wat later de eigenaar blijkt te zijn, niet uit het standaard rek ‘bareigenaren’ komt. Het is het type wat echt aandacht voor je heeft. Het type wat heel natuurlijk en oprecht een hand op je schouder legt, zonder dat het vervelend is. Het type wat zich afvraagt wat er in je omgaat. ‘Jij houdt van observeren he’ is dan ook zijn opmerking nadat ik al geruime tijd, waarschijnlijk enigszins extatisch van het zojuist geïnjecteerde sfeershot, onafgebroken de ruimte instaar.

Feestje in de Eindhovense Bergen
En ondanks dat ik altijd wel te porren ben voor een ouderwetse pannenkoek, is het vandaag de gerookte zalm die ik niet aan me voorbij kan laten gaan. Een heerlijke salade, mooi geproportioneerd, pure smaken zonder al teveel heisa; gewoon goed. Met mijn latte on the side kijk ik uit op de ‘Bergse bedrijvigheid’ waarbij de vintage-meets-little-Amsterdam-ambiance, de jazzy-soul klanken en de aanwezigheid van de open en oprechte eigenaar Yamani Bounnou deze doordeweekse dinsdagochtend tot een waar feestje maken! I’ll be back, for sure;).

The Corner
Grote Berg 22
5611 KK Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.