Huiskameretentje bij Anyes!

Kom je vanavond? Mooi en puur eten, goede wijn en een fijn gezelschap. Oke daar hoef ik niet lang over na te denken en zeg dan ook voluit ‘JA’ op de uitnodiging van deze Anyes Breuer, de dame die ik tot dusver alleen maar ‘online’ ken via het Vrouwenplatform, maar waar ik direct een goed gevoel bij heb en deze uiterst spontane uitnodiging daar nog eens een flinke schep bovenop doet.

Huiskameretentjes. Tuurlijk had ik er weleens van gehoord, maar tot nu toe nooit echt de concrete aandrang gevoeld om in te haken. Tot vandaag. En eigenlijk is het retespannend. Een ‘vreemd’ huis, onbekende mensen en een nog onbekender verloop van de avond; I love it! Ervaren, ontdekken en verbinden. En uiteraard lekker eten, één van m’n all-time-favorite tijdsbestedingen.

En het feit dat Anyes lekker in de keuken staat te kokkerellen, maak dat wij, het gemêleerde clubje van vijf, ertoe gezet worden zelf het ijs te breken waarbij de mooie verhalen al vroegtijdig boven tafel komen. Een gepassioneerd verhaal over het organiseren van vader-zoon weekenden waarbij de band tussen de twee, soms koppige lijn-genootjes, doorgaans een mooie verdieping krijgt. En de dame die na een leven vol reizen en studies, besloot terug te keren naar haar Heerlense roots om dichtbij haar ouders te kunnen wonen.

Geïnspireerd schuif ik aan tafel en worden we, terwijl we uitgebreid verder kletsen, verrast met het ene na het andere hemelse gerecht. Brood met een prachtige tomatensalsa, gevulde kip geserveerd met een groente-lasagne en risotto; ik kan er geen genoeg van krijgen. We worden gevoed op alle niveaus; naast het eten wordt ons fysieke lijf verwend met heerlijke wijn en ons wezen met prachtige en inspirerende verhalen.

En je kunt ervan uitgaan dat er altijd een setting wordt gecreëerd die voor jou prikkelend en letterlijk voedend is. Het huiselijke decor maakt dat de sfeer vrij en open is, waardoor je je snel met elkaar verbindt en de kans krijgt om samen de diepte in te gaan. En ‘toevalligerwijs’ ontdek je altijd weer overeenkomsten en rollen er uit dit soort avonden steevast nieuwe openingen en leuke wendingen op je pad. Zo speel ik een clown samen met onder andere de bijzondere Wilma die mede dankzij haar mooie initiatief morgen zo’n 12.000 verstandelijke gehandicapten de dag van hun leven bezorgt! En daarnaast heb ik kennis gemaakt met het netwerk ‘Lets’, de Eindhovense ruilkring voor talenten.

En terwijl we genieten van het hazelnoottaartje en we vermakelijk lachen om elkaars grappen, voelt het alsof we elkaar al jaren kennen. Allemaal mensen die van een goed gesprek houden, kunnen lachen om zichzelf en beschikken over het nodige zelfinzicht oftewel; puur en intens tafelen. Hetgeen wat Anyes met deze avonden graag wil neerzetten en dat is haar bijzonder goed gelukt. Dankjewel!

Word je hier ook blij van? Laat je dan eens een avond verrassen door een fijne gastvrouw, interessante peops en vers biologisch verantwoord eten. Aan het einde van de avond bepaal je zelf wat je de avond waard vond. Hoe mooi is het om elkaar zo weer te vinden en open te staan voor het onbekende! Oh en ze komt ook graag bij je thuis! Bel of whatsapp Anyes (06-18467370) voor interesse en meer info. You won’t regret it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.