☆Feelgood mini-event; foute keuzes bestaan niet☆


‘Mislukking is de bron naar al het succes’ is de kraakheldere boodschap die prontig uit mijn fortune-cookie steekt. ‘Touché’ roept coach Karina, oftewel ‘met de spijker op z’n kop’ in het beschaafd Brabants. De boodschap komt ter afsluiting van het enerverende ‘feelgoodmoving mini-event’ waarop mijn meest hardnekkige patroon zich weer veelvuldig van haar ‘beste’ kant heeft laten zien. Het patroon wat er streng en hardvochtig op toeziet dat ik exact de juiste stappen neem; het patroon wat geen enkele fout veroorlooft, oftewel mijn trouwe innerlijke perfectionista, ijverig en meedogenloos zoals altijd.

Schuldbewuste billen
En ze was alweer vroeg uit de veren vanochtend. ‘Jij ook altijd met je getwijfel, transferium Spaarnwoude was je eerste ingeving, maar nee mevrouw moest weer verder kijken waardoor ze nu gestresst heel Haarlem doorcrosst om d’r auto 15 kilometer verder in bloody Overveen te parkeren om vervolgens het hele ‘takke-eind’ weer terug te treinen. Way the go!’ is de vriendelijke versie van het verwijtende kreten-bal wat zich soepeltjes ontluikt als ik het bordje Spaarnwoude op links aan me voorbij zie trekken. De vurige strafrede zorgt ervoor dat het schelle fluitje van de Overveense conducteur m’n samengeknepen en schuldbewuste billen pas doen ontspannen met tegelijkertijd het nijpende besef dat het hele pittoreske Overveen met haar nog pittoreskere stationnetje volledig aan me voorbij zijn gegaan.  

Patroon-keuzes
En ze is lekker op dreef. Zo worden we tijdens de eerste workshopronde uitgenodigd duo’s te maken. Ik voel dat ik rechts wil kiezen, maar om mijn linker buurvrouw niet af te vallen, kies ik vanuit m’n please-patroon voor haar. En die patroon-keuzes, oelalala, die krijgen er doorgaans van tussen en de innerlijke veldslag die volgt laat dan ook geen spaan van me heel. Maar met het ochtend tafereel nog vers op m’n netvlies, lukt het me dit keer me te openen voor mijn ‘foute’ keuze. In plaats van te blijven hangen in de welbekende zelfafwijzing, stel ik me open en kan ik daardoor ontvangen wat er is; een prachtige uitwisseling met de dame in kwestie.

Lees het hele artikel op Shine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.