Wanchako Palo Santo hout


Oke. Laat ik er maar geen doekjes omwinden; ik ben een enorme Palo-Santo-sucker. En heb je nou werkelijk geen idee waar ik het over heb en het voor jou net zo goed een heilige uit timboektoe zou kunnen zijn, hier een korte omschrijving: Palo Santo, oftewel Heilig Hout, is een krachtige aromatische houtsoort die voorkomt in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Wanneer je dit hout verbrandt komt er een plezierige en rustgevende geur vrij, die naast de ontspannende werking onder andere het vermogen heeft de stemming van mensen met een depressie te verbeteren.

Cleaning up!
En zoals eerder geschreven, was mijn huis tot een tijdje terug nog onafgebroken gehuld in dikke wierook sluiers. But things have changed. De ‘shift’ die ik onlangs maakte, zorgde er niet alleen voor dat mijn Indiase voorkeuren volledig naar de achtergrond verdwenen, maar heeft me tevens doen beseffen hoe belangrijk het is mijn energetische ruimte regelmatig te reinigen. En daarmee bedoel ik zowel mijn eigen energieveld als mijn huis.

Lage trillingen
Je kunt het zo zien. In tijden van stevige transformaties, wanneer er oude stukken, pijnlichamen en trauma’s naar de oppervlakte komen, komen er lage trillingen vrij. Deze trillingen kunnen in jouw energieveld of huis blijven hangen, waardoor het wenselijk is deze energieën heel expliciet en regelmatig op te ruimen. En daar zijn verschillende methodes voor.

Methodes om je ruimte te reinigen
Al visualiserend kun je, aan de hand van bepaalde oefeningen en meditaties, jouw ruimte opschonen. Ook zijn er stenen die je hierbij kunnen ondersteunen en heb je daarnaast diverse aromatische oplossingen, zoals wierook, salie of dit Palo Santo hout. En uiteraard heb je met een combinatie van deze methodes een krachtige synergie in handen. En ondanks de efficiëntie van salie, kan ik de geur nogal eens als penetrant en scherp ervaren en blijft deze over het algemeen lang hangen. Maar dan de magische geur van Palo Santo, die me met haar zachte, zoete en warme odeur regelmatig doet wanen aan een kampvuurtje ergens in de Zuid-Amerikaanse hooglanden. En neutraliseer je met salie voornamelijk de energie, trek je met de rook van Palo Santo tevens positieve energie aan. Het nadeel van de ‘normale’ Palo Santo stokjes is echter dat ze vrij snel doven en je ze continu moet blijven aansteken. Nou, die tijden zijn voorbij!

Wanchako Palo Santo
Ik ontdekte laatst namelijk de Wanchako incense, oftewel geperst Palo Santo zaagsel. Je zet deze cilindervormige ‘cocon’ rechtop op een schoteltje, steekt ‘m aan en blaast ‘m na een paar seconden weer uit waarna de aroma vervolgens rijkelijk de kamer vult. Opnieuw aansteken is niet nodig, de cocon smeult rustig door en geeft gedurende 25 minuten rook. Je kunt ‘m tevens in stukjes breken zodat je zelf kunt kiezen hoelang je de geur wenst. In vergelijking met het normale hout, komt hier een stuk meer rook vanaf wat in tijden van intense transformaties, zoals we die wellicht het afgelopen jaar allemaal ervaren hebben, meer dan welkom is!

Let´s smudge!
Het einde van het jaar nadert en wat is een mooiere periode om jezelf en je huis eens uitgebreid te ontdoen van alle zware ‘zooi’ die het afgelopen jaar wellicht is vrijgekomen en nog ergens in jouw ruimte rondhangt. Je kunt als volgt te werk gaan:

*Reinig je huis fysiek
*Zet alle ramen open
*Zet je intentie om het hele huis energetisch te reinigen en stuur alles wat niet meer bij je hoort naar het licht.
*Vervolgens steek je een Palo Santo stokje aan en loop je hiermee door de ruimte en spreek je nog een paar keer je intentie uit.
*Wanneer je klaar bent laat je de ramen nog even open staan, zodat alle negatieve energie naar buiten kan en al het positieve jouw kant op te komen.

Ennnnnnn.. Om jou een duwtje in de goede richting te geven, geven wij 2 x 2 setjes (4 stuks per doosje) Wanchako Palo Santo weg. Wat je moet doen? Tag in de Facebook post de persoon die volgens jou deze energetische schoonmaak uitermate goed kan gebruiken en waarom. Zowel de ‘tagger’ als de ‘getagde’ krijgt een doosje toegestuurd! Let’s smudge the night away! 

1 Comment

  • Heel leuk dat de gelukkige winnaars zo blij zijn met mijn palo santo van Wanchako uit Peru 🙂 al veel mensen blij me kunnen maken, door ze te smudgen, de geur te laten ervaren en door de prachtige sieraden. Dank voor de positieve reacties allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.