Biologisch tafelen aan Inge’s eettafel!

‘Nee ik weet het ook niet beter, maar samenwerken maakt het leven licht’ zijn de verwarmende woorden die Nielson door m’n hoofd heen briest terwijl ik ijverig de ‘juin’ aan het pellen ben in Inge’s keuken. En dan denk je Inge? Yep Inge van Inge’s eettafel, waar ook ik tot zo’n 24 uur geleden nog nooit van had gehoord, maar waar ik nu in de keuken sta te helpen, alsof ik nooit anders heb gedaan.

Biologisch eten in Eindhoven
Mmm Vaartbroek. Nou niet bepaald de eerste locatie waar je, lees moi, een biologisch en duurzaam eettentje zou verwachten. En gelukkig werd ik er ‘toevalligerwijs’ naartoe geleid, want anders had ik dit originele hartensmeltertje misschien wel nooit ontdekt. En ik ben hier niet zomaar, ik ben hier voor de vaste-3e-donderdag-van-de-maand-aanschuiftafel waar je, gedurende 3-gangen, wordt verwend met vegetarische en biologische lekkernijen die je al babbelend nuttigt aan een lange tafel met andere gasten.

Creating crew
En dat alleen al is een feestje. Maar er is nog iets. Er bestaat namelijk de mogelijkheid om ‘s middags in de keuken vanaf een uurtje of 3 mee te helpen. En geloof me. Dat wil je. En niet perse om de kilo’s uien die je ogen doen verzuipen of het prakken van de klodderige substantie voor de bloemkool-pannenkoekjes, nee, het is de sfeer en de ongecompliceerdheid in de keuken. Inge is heerlijk. Ondanks het feit dat ze vanavond de grootste groep in haar ‘eettafel’s carrière’ draait, heeft ze plezier en laat ze het allemaal gewoon gebeuren, althans zo voelt het. En dat maakt dat wij, als haar kitchen crew, op die energie mee kunnen. We lachen, zijn ontspannen en voelen dat we samen bezig zijn om iets te creëren, dat we samen werken naar een doel en dat voelt goed.

Kokende stresskip
En ondanks dat half 7 als startschot van het diner geld en ik de adem van de gasten hijgend in m’n nek voel, staat Inge om 18.55 nog uiterst relaxt door haar zuurkoolsoep te roeren. ‘Ik heb er geen bal aan om te gaan jagen, ik kan er toch niks aan veranderen’, zijn haar woorden die zelfs mijn innerlijk kokende stresskip doen kalmeren. En het is dan ook deze relaxtheid die de hele zaak ademt. Relaxtheid, maar ook het enorme enthousiasme en plezier waarmee ze vervolgens de groep vertelt waarom ze het brood maar liefst 24 uur heeft laten rijzen en waarom de gefermenteerde kool haar zoetige smaak draagt; allemaal wetenswaardigheden opgedaan tijdens haar jarenlange ervaring als biologische en duurzame kok.

Middag matinee
Dus jongens en meisjes. Ga maar eens een kijkje nemen daar op die fijne stek in Vaartbroek. En je kunt er op een ‘normale’ dag ook terecht voor een lunch of een bio boodschap in haar winkeltje. En oh ja, mocht je de tijd hebben, staat er zelfs een hele bibliotheek tot je beschikking zodat je er, met jouw goed gevulde boterham Genneper Kaas, een uitgebreid middag matinee van kan maken.

Free spot
Yes! Want jij kunt binnenkort aan deze fraaie tafel aanschuiven en het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het volgende; vertel onder dit bericht of onder de Facebook post wat jou nou zo leuk lijkt aan zo’n avondje en wie weet sta of zit jij binnenkort wel te kneuteren in dit hartensmeltertje! 


Inge’s Eettafel is specialist in de biologische catering en de Brabantse keuken, bereid met streekproducten en volgens het ‘slow food’-principe. Check de website
 voor meer informatie.

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.