☆De magie van Feng Shui☆

‘Feng wie?’ is de reactie van m’n moeder als ik haar enthousiast vertel over de dame die vandaag bij me op bezoek komt. En ik begrijp haar verontwaardiging, want om eerlijk te zijn; ik heb zelf ook geen flauw idee van wat me te wachten staat. Iets met inrichting en China, maar daar houdt mijn ‘Feng-Shui-ige’ kennis toch echt op.

Feng Shui minpunten
Valerie is haar naam. De dame die om 10.08 aan mijn deurbel rinkelt. Eenmaal boven vertelt ze dat ze, zoals afgesproken, om klokslag 10.00 haar auto parkeerde, maar door het ontbreken van een duidelijke huisnummering, een paar deuren verder mijn buurman trof. ‘Feng Shui-technische minpunten’, vertelt ze me; ´als ik het al niet kan vinden, hoe kan de energie het dan wel?´

Relatie huis en gemoedstoestand
Na aandachtig mijn huis te hebben gescand, tovert ze, onderbroken door enkele vragen over mijn huidige gemoedstoestand, binnen een mum van tijd een indrukwekkende plattegrond boven tafel. Als ik haar vertel dat ik ‘Feng-Shui-technisch’ niet of nauwelijks onderlegd ben, begint ze gepassioneerd haar verhaal. ‘
Je leefomgeving kan van invloed zijn op je geluk en die relatie is veel belangrijker dan dat we allemaal denken. Als er bepaalde energie, oftewel chi flow, in je huis niet stroomt, hangt dit vaak samen met een blokkade in je leven en vice versa. Dit kan onder andere betrekking hebben op welvaart, kennis, gezondheid, relaties en creativiteit.´

Bagua
Oke she got me. De plattegrond wordt aangevuld met een bagua, oftewel het Feng Shui kompas, waardoor het duidelijk wordt welke delen van mijn huis betrekking hebben op welke levensonderwerpen. Zo blijkt mijn WC in de pizzapunt ‘financiën’ te vallen wat ervoor kan zorgen dat geld letterlijk wegstroomt. ‘Aha, laten we daar eerst maar eens wat Feng-Shui-magic op loslaten’ geef ik haar hoopvol terug.

Feng Shui guru
En ondanks dat ik de magic graag met jullie deel, blijkt dat Feng Shui vergelijkbaar is met seks. Je vertelt blozend dat je het die nacht ervoor hebt gedaan, maar laat de ‘nitty gritty’ details (om mijn Feng Shui guru te citeren) achterwege. Wat ik je wel kan vertellen is dat het te maken heeft met de vijf elementen (water, aarde, vuur, metaal, hout); deze beïnvloeden, verzwakken of versterken elkaar. Deze energieën zijn, hoewel ze onzichtbaar zijn, altijd aanwezig en altijd in beweging.

Energetische upgrade
Het daaropvolgende uur geeft ze me waardevol advies over hoe ik de energie flow kan bevorderen, kan werken met hulpmiddelen, oplossingen en versterkingen en vertelt ze me tenslotte hoe ik mijn huis energetisch kan reinigen. Wow het voelt als precies de juiste info op precies het juiste moment. Oke ik laat het eerst maar eens op me inwerken, maar niet voordat ik het kleinste kamertje even de geadviseerde upgrade geef. Eens zien of we die stroom de juiste kant in kunnen turnen!

Meer info over Valerie en haar werkwijze vind je op haar LinkedIn profiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.