Kick-off 100-dagen-talentenprogramma

Geïnspireerde gezichtjes. Dat is wat ik zie als ik om me heen kijk terwijl Edwin, beter bekend als de Schatvinder, voorzien van tovenaarshoed en bijpassende handschoen zijn toegewijde verhaal afsteekt. Het is de afsluiter van een inspirerende kick-off van het Groene Vlinder 100-dagen-talentenprogramma. Voedende interactie, boeiende storytellers en prachtige uitwisselingen, oftewel een dag vol happy vibes!  

Jump!
Met een goed gevulde zaal starten we deze maandagochtend met een ‘Jump’. Middels verschillende stappen creëer je een boeiende uitwisseling met de persoon tegenover je, wat eraan bijdraagt dat je vrij snel op hartniveau communiceert. In de 5 jumps die ik inmiddels heb gemaakt, is het nog niet voorgekomen dat ik het droog hield. Zo ook vandaag niet. Als de bevlogen inspirator tegenover me zijn gepassioneerde verhaal afsteekt, kan mijn hart niet anders dan wagenwijd open-ploppen.

Standje ‘open’
En dat hart zal ook de rest van de dag op standje ‘open’ staan. Zo word ik compromisloos geraakt door de Jump-dankbaarheidsronde waarin iedereen mag aanhalen waar hij of zij dankbaar voor is. ‘Dankbaar voor deze ontmoeting, dankbaar voor het feit dat we de wind onder elkaars vleugels mogen blazen, dankbaar voor de Groene Vlinder’. Mmm deze happy vibes zorgen direct voor een intens gevoel van gelijkgestemdheid en creëren een heldermooie verbinding tussen alle mensen in de zaal. En dan mag de dag nog beginnen.

Elkaar écht zien
Want ook de prikkelende storytellers daarna weten de zaal onverminderd te boeien met hun persoonlijke verhalen en ondersteunende inzichten. Afgewisseld met filmpjes en enerverende oefeningen worden we tot denken en vooral tot voelen aangezet waaraan het eye contact experiment, waarbij je elkaar 1 minuut lang non-stop recht in de ogen kijkt, onlosmakelijk bijdraagt. Het gaat om elkaar echt zien. En dat is niet alleen de algehele tendens van vandaag, maar tevens typerend voor de Groene Vlinder als organisatie. 

Connect!
Het is een andere manier van kijken, een andere manier van communiceren. Op gevoelsniveau elkaar weer ontmoeten. En ondanks dat het programma meer dan de moeite waard is, zijn het ook zeker de ontmoetingen die onverminderd bijdragen aan het slagen van deze dag. Zo ga ik bijvoorbeeld naar huis met 3 toffe visitekaartjes op zak, stuk voor stuk mooie nieuwe openingen op mijn pad; de straling-specialist waarmee ik hopelijk een mooi artikel over de impact van straling mag schrijven, de biodanza dame waarmee ik hopelijk binnenkort een dansfeestje mag organiseren en de inspirerende sociale ondernemer waarmee ik hopelijk binnenkort een koffietje mag doen;). En ook nu geeft de Groene Vlinder me weer precies wat ik nodig heb!

Benieuwd geworden? De Groene Vlinder faciliteert wekelijks diverse workshops waaraan je geheel gratis en vrijblijvend kunt deelnemen. Komt het gewoon eens ervaren en voel wat het voor jou kan betekenen. Check de Facebook pagina voor data en meer informatie. Let’s spread our wings and fly! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.