☆Energetische sessie bij Ina Haverkamp in Eindhoven☆

Met dezelfde twinkeling in haar ogen zoals ik ‘m herinner van de vorige keer, word ik met een giechelende ‘Hey’ verwelkomt in haar praktijk in hartje Eindhoven. Na de eerste ontmoeting met deze sprankelende Ina Haverkamp, werkend als energetisch therapeute onder de naam Jongcoachen, wist ik dat er een vervolg mocht komen. En zo sta ik krap 2 maanden later, met een gezonde dosis spanning, in haar portiek te wachten op de energetische sessie die komen gaat.

Ultieme zijn
‘Uhm, ik heb werkelijk geen idee’ is mijn ietwat dozig-aanvoelende antwoord als Ina me vraagt waarvoor ik kom. Maar in de verkramping die volgt zodra ik begin te vertellen over de week die achter me ligt, vindt Ina direct haar aanknopingspunt om de diepte in te gaan. Ze vraagt me terug te gaan naar het moment net voordat ik in de verkramping schiet. Ik sluit m’n ogen en keer naar binnen. ‘Het voelt als het ultieme zijn’ en nog voordat de woorden m’n mond uit zijn trekken m’n spieren zich alweer maximaal samen. Het lijkt alsof iets me wegtrekt uit het moment, uit de essentie en ik merk dat het me verdrietig maakt. Ina herkent een verstoring en samen gaan we dapper op weg naar de oorsprong van deze saboteur.

Aasgieren
‘Wat zie je?’ vraagt ze me.  Als ik haar vertel over de jungle-achtige omgeving met een beekje grenzend aan wat rotsen, moet ik moeite doen om de cynische stem, die beweert dat ik het allemaal zelf bedenk, me niet van de wijs te laten brengen. En dat lukt. Ina leidt me naar een deur en eenmaal binnen ervaar ik een donkere ruimte met oude kandelaren aan de muur die uitkomt in een lange gang van een groot Romeins kasteel. Mijn kasteel. Ik loop door de gang en voel me zwaar, heel zwaar. Ik kom amper vooruit. Het voelt alsof ik onder druk sta. ‘Van wie dan, wie zet jou zo onder druk?’ vraagt Ina me vastberaden door. Ik vertel haar over de ‘jokerfiguren’ die ik in de lucht zie hangen en het woord ‘aasgieren’ plopt direct in me op. ‘Ze willen wat van me, ik moet in hun straatje bewegen’ en baf daar ga ik weer, vol de verkramping in.

Open zonnevlecht
Ik voel een walgelijke energie via m’n zonnevlecht naar binnen komen en met grote uithalen barst ik los. Het voelt alsof de energie me overneemt en ik niet anders kan dan me er machteloos aan overgeven. Ina vraagt me terug te gaan naar het moment net voor de verkramping. Ik voel hoe ik me openstel, hoe ik m’n zonnevlecht wagenwijd openzet en baf, daar ga ik weer. Maar deze keer voelde ik heel bewust wat er gebeurde.

Take over control
Ina nodigt me uit zelf de regie te nemen. En het lukt. Ik ga terug naar het moment van openstellen en zodra ik voel dat de energie op me afkomt, gooi ik intuïtief een ijzeren poort dicht en voel ik hoe de snavel van de aasgier op de ijzeren poort klapt en stevig in elkaar wordt gedrukt. En zie ik dat nou goed? Ik ervaar dat de aasgier verandert in een pelikaan, een hele mooie sierlijke pelikaan. Ik voel de neiging de pelikaan te knuffelen en Ina moedigt me aan dit dan ook te doen. Ik ontspan en zak volledig weg in het ultieme, mijn zijn.

Transformation time
Eenmaal ‘terug’ praten we nog wat na. Ina vertelt me dat door mijn spiegel de aasgier in staat is zichzelf te transformeren naar een pelikaan, iets wat de gier ook maar al te graag wil. De sessie laat me zien dat er veel energieën via mijn zonnevlecht binnenkomen en dit haar oorsprong vindt in het zoeken van de bevestiging buiten me. lna leert me om zelf weer de regie te pakken en dat geeft me een gevoel van kracht. Daarnaast aan mij de uitnodiging om bewust te zijn telkens wanneer ik de bevestiging buiten mezelf zoek.

Eenmaal thuis ontdek ik overigens dat de pelikaan staat voor barmhartigheid, overvloed, gulheid en plezier! Mmm I like it, let’s transform those guys;). Dankjewel Ina!

Spread the Magic

Omdat ik momenteel zo ontzettend veel gave vrouwen tegenkom, die met hun open hart compromisloos mijn hart doen openen, kan ik niet anders dan dit delen. Hun passie en gedrevenheid zorgen ervoor dat mijn woorden als vanzelf op papier krullen. Op die manier is de magie die zij voortbrengen voor meer mensen voelbaar. Sessies of workshops die wellicht lastig in woorden over te brengen zijn, maar via mijn ervaring bijna ‘aan den lijve’ voelbaar zijn. Stuur me een berichtje mocht jij ook iets leuks te ervaren hebben! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.