Plakkerige bindingsangst op Paaspop

Het is een komen en gaan van mannen. Het lijkt erop dat, nu ik heb besloten m’n biezen te pakken, er met grote letters VRIJBLIJVEND op m´n voorhoofd staat getatoeëerd en mannen dit van een afstandje, weliswaar onbewust, ruiken. Maar er is meer geshift in mijn energetische rooksignalenbeleid; want nu alle relationele ambities overboord zijn gekieperd en er geen smeulend pijnlichaam opgevuld dient te worden, kan de liefde klaarblijkelijk vrijuit stromen. ‘No strings attached’ lijkt dan ook het motto waarop mijn ‘bindingsangstige’ handlangers uitermate goed gedijen. Maar zelfs in deze ultieme zone van vrijblijvendheid steekt er zo nu en dan een benauwde storm de kop op.

Extatische bubbel
‘Ik ben ff naar de WC’ tetter ik tussen de housebeats door in het oor van de jongen waarmee ik al een uur veel te klef sta te dansen in de Warehouse tent. Compleet bedwelmd door de extatische bubbel waar ik zojuist ben uitgestapt, loop ik enthousiast het Paaspop terrein over op zoek naar een good-old dixie. En m’n aandachtsspanne heeft al vrij snel een enkelbrekende splagaat te pakken, want op rechts zie ik een groepje compleet los gaan op Ed Sheeran’s ‘Shape of you’ en links loop ik voorbij een bruinharig prachtexemplaar waarop het daaropvolgende indringende oogcontact me praktisch verlamt.

Dixie
‘Oke loop door, loop door, loop door’ dirigeert mijn rechtvaardige innerlijke stem me kordaat richting de dixie. En eenmaal zittend op deze dampende hoop shit besef ik me wat er zojuist is gebeurd; de heerlijke bubbel waar ik in hing is bruut doorboort door alle opwindende prikkels en potentiële spanning die me zojuist ten deel is gevallen. Het maakt dat ‘mevrouw-bang-om-iets-te-missen’ in opperste staat van paraatheid is gebracht en druk aan het bakkeleien is wat haar best-next-step gaat zijn. En aangezien het extatische bubbel-gevoel tezamen met het plasje giftige toxines zojuist de dampende massa onder me heeft bereikt, is het alles behalve zo-klaar-als-een-klontje.

Bindingsangst
Angst om me te binden; een welbekend fenomeen wat me er vaker van heeft weerhouden vol in een relatie te stappen. Want fuck wat is er veel te beleven en fuck wat is er veel te ontdekken. Bang om iets te missen, bang om er niet alles uit te halen liggen ook nu aan de basis van deze onschuldig-ogende storm die me ook vandaag faliekant van het liefdestoneel blaast. En daar komt bij; de jongeman die momenteel nietsvermoedend in de housetent staat te zweten, stelt zich volledig voor me open en steekt z’n interesse niet onder stoelen of banken; iets wat m’n innerlijke streefster genadeloos afhamert met het verdict SAAAA-HAAAAI, wat het gevoel van uitdagingsdrift nog eens extra versterkt.

Women on a mission
En ik ken de keuzes inclusief de optie tot het nemen van de benen welke nu uiterst aantrekkelijk oogt, maar in mijn geval tevens uiterst voor de hand liggend is. Dus ik besluit het tegenovergestelde te doen; ik loop de dansende menigte op links voorbij, ik kijk de jonge adonis op rechts nog een keer indringend aan, vervolg gedecideerd mijn weg en loop in één rechte lijn op mijn knappe danspartner af om ´m vervolgens vol overgave op z´n plakkerige mond te zoenen. En plop, binnen no-time trekt de bubbel me weer compromisloos in het moment; en in het moment is er geen ruimte voor andere aspiraties; is er geen ruimte voor angst. In het moment is alleen maar ‘zijn’. Hij, ik en de vibe. En ik besef me dat het een keuze is. En vanavond heb ik gekozen. En het is deze keuze die de vruchtbare voedingsbodem faciliteert voor een prikkelend verdiepingspotentieel. Ik kan me geen groter avontuur wensen!

Klik hier voor meer van dit soort man-gerelateerd kluifmateriaal!   

1 Comment

  • Cindy schreef:

    Heeeeeerlijk! En ook dat Mannen nu een heel thema is op deze site 🙂 *grijns*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.