In 9 dagen back to my healthy self met de C9 reinigingskuur van Forever!

Na 3 weken te hebben rondgefietst in Spanje, me kwistig te hebben ondergedompeld in de batterijen aan gefrituurde tapas, Spaanse cervezas en koffie, kan m’n lichaam op z’n zachts gezegd een opfrisbeurtje gebruiken wat me heeft doen besluiten de C9 reinigingskuur van Forever, oftewel 9 dagen mijn fijne lijfje reinigen met als rode draad ‘Aloe Vera’, naar Bali te slepen. Ja inderdaad het land van de heerlijke Nasi Champur en de ongelofelijke Gado Gado’s. Maar ook van de uberverse juices en overdadige smoothies in de meest exotische combinaties. Een perfecte frisse start van een nieuw avontuur. Dus daar gaan we!

Dag 1

Ik merk dat ik er eigenlijk wel zin in heb. Even iets nieuws. Ik ben benieuwd hoe de smaak is. Wat het me brengt. Het voelt goed even niet teveel bezig hoeven te zijn met eten. ‘Gewoon’ het programma volgen. Eindelijk eens bewust met die extra kilootjes aan de gang die er afgelopen maanden druppelend bij zijn gekomen. Even het gevoel hebben lief voor mezelf te zijn. Goed voor mezelf te zijn. En ik hou nou eenmaal van mezelf uitdagen. Ik vind het stiekem best fijn om me ergens aan te houden. Zeker omdat alles momenteel los-vast is in m’n leven.

Dag 2

Ja het is best even doorzetten. Zeker omdat alles even op z’n kop staat, ik wat labielig ben door het tijdsverschil en de nieuwe aarde die ik onder m’n voeten heb. Ik moet echt nog aarden en normaliter helpt eten me om te landen. Ik merk ook dat emoties veel meer naar de oppervlakte komen nu ze niet opgevuld kunnen worden. Veel honger. Veel cravings. Veel impulsen om te willen eten. Poeh het is best stevig deze 2e dag. Er is ook een slijmbeursontsteking op komen zetten, zou die al een tijdje onderhuids sluimeren? Wie zal het zeggen. Omdat er zoveel veranderd is de afgelopen dagen kan ik niet precies peilen wat waarvandaan komt. Maar ik laat het allemaal maar gebeuren.

Dag 3

Het begint al iets te wennen. Het feit dat ik ’s ochtends wakker word en niet meteen na de koelkast wil sprinten om m’n verlangende maag te stillen. En omdat ik in Bali ben, worden m’n gedachten snel afgeleid door een yogalesje of een mooie wandeling. Desalniettemin blijft m’n lichaam trekken. Ze wil iets. Ik voel het. Iets stevigs. Iets hartigs. Eiwitten. Afijn een healthy juice met ginger, lime, orange en mango it is. Ook geen straf lijkt me zo. En ondanks dat ik vooraf het bevredigingsgehalte zeer in twijfel trek, vervult het me wel degelijk. (Foto)

Dag 4 

Honger. Yes that’s the word. M’n ochtenden beginnen met een stevige yogapractice en m’n lichaam vraagt na afloop om stevig voedsel. En ondanks dat het fruit en de kokos me even (verrukkelijk) vervullen, schreeuwt m’n maag een moment later weer om brandstof! Ik hou mezelf voor dat ik nu echt aan het verbranden ga en het allemaal bij het afkickproces hoort. Mijn geluk is dat ik momenteel in een ashram ben waar me drie keer per dag, op verzoek, een heerlijke pure fruit & groentemaaltijd wordt voorgeschoteld. Ik merk dat ik door de honger soms door diepe weerstandstukken heenga; in plaats van me ertegen te verzetten, probeer ik het gevoel toe te laten en dat helpt.

Dag 5

Ik heb het moeilijk. Het is 17.00 en heb een dag gehad met veel fysieke inspanningen. Ik ben moe en m’n lichaam vraagt om eten. Ik heb zin in chips. Enorme zin in chips. En wederom is het accepteren. Accepteren dat het nog zo’n 1,5 uur duurt voordat ik m’n avondmaaltijd krijg voorgeschoteld (ja die luxe heb ik dan;). En terwijl ik dit schrijf denk ik; waar heb ik het over. Ik lach een keer om mezelf, peer er een vezeldrankje in ga verder met m’n bezigheden. Overigens werkt het allemaal te easy-peazy; met de maatbeker shake je binnen no-time je maaltje bij elkaar.

Dag 6

En ik begin er een patroon in te zien; want iedere dag zo rond een uur of 5 uur krijg ik zin in vettigheid. Hoe vetter hoe beter. Chips, pizza, kaas, friet. You name it. Het voelt alsof er bepaalde diepe negatieve stukken loskomen die craven naar een soortgelijke vibratie. En als ik er zo naar kan kijken is het eigenlijk wel mooi. Ik ervaar waarom en waar het om vraagt, accepteer wat het wil en probeer me er vervolgens voor te openen. En ondanks dat de drang blijft opkomen, ben ik blij dat ik in staat ben de vibraties te ervaren omdat ik daarmee gevoelsmatig oude shit loslaat. Ik voel dat in plaats van de cravings, ik de regie heb en daardoor geen speelbal ben van m’n emoties en haar hunkeringen.

Dag 7

Heel natuurlijk kom ik erachter dat ik ook ben gestopt met het gebruik van huidverzorging. Mijn verblijf op Bali maakt dat Aloe Vera overvloedig beschikbaar is wat me voorziet in al het nodige. Zo gebruik ik deze groene held als zonnebrand, dag- en nachtcrème en tandpasta; dit voelt als een complete detox. Niet enkel van binnen, maar ook van buiten. Hetgeen Al is het in mindere mate, moet hetgeen wat we op onze huid smeren wel degelijk afgebroken worden door ons lichaam, wat voor een extra belasting zorgt.

Dag 8

Het begint steeds meer ‘gewoon’ te worden. Het lijkt alsof m’n lichaam en haar emoties zich hebben neergelegd bij deze nieuwe manier van leven. De hunkeringen zijn minder, de diepe weerstandstukken lijken naar de achtergrond te zijn verdwenen en een algeheel gevoel van acceptatie overheerst. Ik voel me goed, sterk. Ik kan dit klaarblijkelijk aan. En ook m’n ontlasting plukt er de vruchten van.

Dag 9

En dan is het bijna zover. Het einde van de kuur. En weet je wat? Anders dan verwacht, snak ik helemaal niet zo naar het einde. Ik geniet nu van fruit, groenten en 1 maaltijd per dag (600 cal). De Aloe Vera drankjes en de shake maken het eigenlijk best wel tot een feestje. Ik neem me voor om gebruiken over te nemen. Wat vaker groenten in plaats van een ‘meelmaaltijd’, fruit als alternatief voor suikers en in z’n algeheelheid met meer bewustzijn omgaan met m’n eten. Stilstaan bij het feit dat we doorgaans zoveel rijkdom aan eten en drinken tot onze beschikking hebben, waar we maar willen, wanneer we maar willen. Eigenlijk is dat alleen al best wel bijzonder.

Wil je meer informatie over de kuur, check de website: www.in9dagen.nl of neem contact op met Lisa Grondhuis via 06-29382636 | lisagrondhui12@gmail.com.

**************************************************************************************************************************************

Hoe ziet het programma eruit:

Ontbijt: Aloe Vera gel shot

Snack: Vezels

Lunch: Aloe Vera gel shot / Proteïne shake

Avondeten: Aloe Vera gel shot / Maaltijd van 600 calorieën (behalve op dag 1 & 2)

Avond: Aloe Vera gel shot

Divers

Tijdens de kuur slik je diverse supplementen en mag je bepaald groente & fruit eten.
Daarnaast gebruik je de volgende supplementen:

# Garcenia; deze zorgt ervoor dat de vetopname door het lichaam geminimaliseerd wordt.

# Forever Garcinia Plus; bevat een uitgebalanceerde hoeveelheid Garcinia. Aan het supplement is tevens chroom toegevoegd. We weten dat chroom bijdraagt tot een normaal metabolisme van macronutriënten. Macronutriënten zijn voedingstoffen die energie leveren aan ons lichaam. Chroom draagt ook bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten.

# Therm; deze zorgt ervoor dat je lichaam goed opgang komt. Je lichaam gaat meer vet verbranden en zet deze om in spiermassa door erbij te bewegen.

# Forever Therm bevat een unieke combinatie van planten extracten (guarana, robusta koffieplant, theestruik) en vitaminen. Vitaminen B6 en B12 dragen bij aan het energieleverend metabolisme terwijl vitamine C een bijdrage levert aan de bescherming van lichaamscellen tegen oxidatieve stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.