Heb lef en leef je droom – wordt zichtbaar

Door Jasmin Vogeley

1,5 jaar geleden zat ik op een tweesprong in mijn leven. Starten als zzp-er of vasthouden aan de veiligheid van een vaste baan? Toen heb ik me twee vragen gesteld:

Wil ik mijn droom leven?

Wil ik meer passie ervaren in mijn leven?

Beide vragen heb ik volmondig met ‘Ja!’ beantwoord. Toen besloot ik als zzp-er een eigen praktijk op te bouwen. Maar … op weg naar het realiseren van mijn droom kwam ik een hele grote drempel tegen: NAAR BUITEN TREDEN, ER STAAN EN ZICHTBAAR ZIJN. Zichtbar worden – dat was echt een dingetje voor mij – of zeg maar gewoon een DING. Doodeng vond ik dat.

Om me heen zeiden mensen tegen mij dat ik de sprong moest wagen. Dat ik in het licht mag staan. Dat ik echt iets te bieden heb. Diep van binnen wist ik dat zij gelijk hadden. Ik voelde mijn kracht en mijn enthousiasme als ik sprak over mijn passie om mensen te begeleiden dichter bij zichzelf te komen. Mijn drive mensen te stimuleren om voluit te leven – vol energie en passie. Als ik daarover sprake voelde ik dat ik van binnenuit straalde. Stiekem keek ik er al naar uit om mijn droom te leven. Het leek me echt helemaal te gek als die werkelijkheid mocht worden. Maar daar moest ik wel voor naar buiten treden – zichtbaar zijn.

Mijn droom realiseren vroeg om lef. Ik besloot de sprong te wagen. Ik had een doel, dat gaf me richting en houvast. Zo kon ik stap voor stap mijn acties bepalen, ook al vond ik die soms doodeng.

Na je actie is het afwachten. Soms bereik je wat je wilde bereiken, soms niet. Soms bereik je zelfs iets beters. En je krijgt altijd een extra bonus erbij: je hebt je angsten overwonnen. Je hebt een stap uit je comfortzone gezet door je niet te laten leiden door je angst. Je innerlijke krachten zijn geactiveerd, je geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Je bent op weg de regie op je eigen leven zelf in handen te nemen. Je laat je acties niet meer bepalen door je angsten, maar door je innerlijke verlangens.

Wees met vallen en opstaan onderweg – en geniet

Ook al weet je van tevoren niet hoe je weg naar de vervulling van je verlangens eruit ziet – het feit dat je in beweging bent gekomen is al helemaal te gek. Daar ga je op bouwen.

Dat deed ik ook. Nadat ik mijn eerste nieuwsbrief had verstuurd kreeg ik meteen een reactie terug van een lezer waarin die mij erop wees dat een link die ik had geplaatst niet werkte. Au! Iets later kreeg ik een reactie van een andere lezer, die mij complimenten gaf. Dat voelde al beter!

Ik besloot door te zetten. Met vallen en opstaan. Daar horen fouten bij. Ik mag mijn tijd nemen om te leren. Het hoeft niet meteen perfect te zijn. LIEVER BEWEGEN DAN STIL BLIJVEN STAAN. En eerlijk is eerlijk – zichtbaar worden vind ik nog steeds niet makkelijk. Maar ik doe het toch. Zo ook weer met dit artikel. Omdat de wens mijn droom te leven sterker is dat mijn angsten en mijn onzekerheid.

Wil je delen wat dit artikel bij je heeft opgeroepen? Welke eerste stap ga je zetten? Ik hoor het graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.