Parelblog; Kòrsoul

Truk di pannetje hier, kokosnootje daar. Relaxte luie stranddagen tegenover Caribische gezellige beach parties waar de ‘Brightjes’ hevig vloeien. ‘Nos tin dushi bida’ hoor zeggen we dan, zoiets als ‘het goede leven’. Alhoewel het salaris en het ‘systeem’ je hier niet rijk zullen maken, zijn de vrije momenten hier absoluut meer waard dan elke florijn dan ook.

Zo huppel je rond in je bikini met je gebronzde benen met dan misschien wel een muggenbultje of 7, but hey who’s counting? Hier tellen we niet, letten we niet op de tijd, leeftijd of dagen..we leven! We leven ja, kijken naar de sterren, drinken een lokale vruchtenshake oftewel ‘batido’, genieten van een Johnny cakeje en duiken in de diepblauwe zee.

Je zal er maar wonen met je geweldige verloofde en je zalige beste vriendin, dat is pas ‘hopi dushi’ in het kwadraat! Want uiteindelijk maakt het deze ervaring nog mooier als je dit deelt met de mensen van wie je houdt, met wie je samen groeit en waar je van leert. Daar sta ik in ieder geval open voor, even open als de grotten van Hato. Ik zwem door ervaringen, kennis en dankbaarheid alsof ik bij ‘Cas Abou’ ben. Mijn hart is groter dan ‘Grote Knip’, mijn energie hoger dan de Christoffelberg, en mijn mind is nog meer gevuld met mooie ervaringen dan een goede ‘pastechi keshi’!

Je snapt wel waar ik heen wil he, als je nu nog steeds zegt ‘Mi no sa’ moet je gewoon zelf hier naar toe komen met al je positiviteit, factor 30 en je camera. Om al je paradijselijke kiekjes vast te leggen en het thuisfront te laten zien dat kokosnoten echt van een palmboom komen en niet uit een blikje. En dat iedereen model kan zijn met wit zand als achtergrond en een helder blauwe oceaan. ‘No filter needed!’. Want hier kan je pas echt filteren wat belangrijk is in het leven.

De natuur geeft jou 100 likes want de zon houdt van je, de ‘iguanas’ willen met je knuffelen, de sterrenhemel streelt je ogen en de vogels houden elke dag een privé concert voor je! De natuur volgt je gelijk terug, ook al volg jij niet terug… Moeder natuur zal er voor je zijn totdat je ‘wakker wordt’ en ook haar 100 likes terug geeft. Dat je dan uiteindelijk tegen alle dieren, zelfs tegen de mieren zegt ‘Mi ta stimabo’, je de regen waardeert zelfs wanneer je net die fotoshoot op Mambo hebt gepland. Je alle mensen respecteert en liefhebt, dat er liefde, vrede en harmonie is. En dat is uiteraard niet alleen zo op mijn o zo prachtige Curaçao maar overal op aarde. Dus ook al ben je nog niet van plan alles achter je te laten en de wereld af te reizen zorg dan dat je altijd onvoorwaardelijke liefde uitdraagt voor jezelf en voor de mensen om je heen want dan ben je pas echt een wereldmens!

1 Comment

  • Mary schreef:

    Helemaal mee eens Dushi! Je hebt het leven hier beschreven zoals het is .. Heerlijk <3
    Mooi geschreven stuk ook wist niet dat we zo'n natuur talent onder ons hebben. Waarom zit jij nog niet op SOCIAL :d:d
    Love ya Queen . Peace en Respect my $i$ter …Power to us !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.