CONFLICT – “Spiritueel ambitieus zijn”


Vroeger gingen mijn nekharen overeind staan bij het woord ambitie. “Het gaat om het nu, dat telt”, zei ik spiritueel kortaf. Ik wilde niet in de verre toekomst kijken. Ik wilde niet verder dromen dan waar ik me bevond. Ik wilde vrij zijn, in het moment en precies doen waar deze rebelse zin in had. En niet omdat mijn leven iedere minuut van de dag er zo spik en span uitzag, want ik was behoorlijk zoekende, maar eerder omdat ik niet groots durfde te denken.


Try & Error
Na het opzeggen van mijn vaste baan als pedagogisch begeleider heb ik dankbaar gebruik gemaakt van deze zoekmodus. Inschrijven bij de KvK was op zich een eitje, dus ik kon als ‘vrije baas’ op ontdekkingstocht uit. En ook al voelde deze periode soms zeer onbeheerst en ongemakkelijk, het was nodig om al mijn potenties een kans te geven. Dus zo gaf ik ruimte aan allerlei uitingsvormen waar ik enigszins de kost mee kon verdienen… Maar niets hield echt stand. Ik ervaarde het als een never-ending-story waarbij ik steeds weer terug bij af was.

Natuurlijke houdbaarheid
Maar juist door alles een kans te geven, kon ik gaan afstrepen. Been there, done that.
En door deze dikke strepen bleef er geleidelijk aan iets houdbaars over. Iets dat altijd een drijvende factor is geweest en dat van nature uit stroomt. Het is mijn kracht om het beste uit mezelf en het leven te halen, het is mijn kracht om het beste uit de ander en diens leven te halen. En toen ik dit eenmaal als mijn missie begon te zien, kwam ik uit bij mijn intrinsieke ambitie. Iets groots dat van binnenuit brand en gegoten kan worden in allerlei vormen. Precies op maat gemaakt voor de cliënt tegenover mij. Fantastisch!

Groots werken
Tegen alle adviezen van ondernemerscoaches in kan ik nog steeds moeilijk mijn blik werpen op de toekomst. En ik kan allerlei mooie strategieën bedenken die als speerfocus dat toekomstbeeld doen openbloeien. Maar zodra ik dat tracht te doen, dooft het vuurtje langzaam uit. Wellicht is het helemaal niet voor mij weggelegd dat ik ergens groots naartoe streef, maar is het voldoende om dagelijks opnieuw met deze grootsheid te werken. Dus ik stel me iedere ochtend open om met mijn missie cliënten te mogen ontvangen. En dit werkt als een magneet.

Ontvankelijk zijn
Tegelijkertijd ervaar ik dat er iets groters in mij gaande is en dit heeft wel met ambitie te maken. Maar ik geloof dat dit tijd nodig heeft om uit zichzelf te ontpoppen. Dat ook dit geen strategisch plan nodig heeft. Met de missie waar ik me nu dagelijks mee afstem, bewandel ik de juiste koers waar ieder haarvaatje op reageert en dat voelt voor nu helemaal okay. En nog steeds kan ik staan achter Dhr. Tolle’s wijsheid: “It’s only the Now, that matters”, want in het Nu zijn we volmaakt en geen enkel groots-strevend-toekomst-perspectief kan hier tegenop.
Daarnaast kan ik vanuit mijn innerlijke stem zeggen “In het nu sta ik open voor mijn ambitie”.

Conflict solved !

 

☆Bloggers gezocht!☆
Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Een verhaal over een grote verandering die wellicht een U-turn teweeg heeft gebracht of hoe een ‘piepklein’ inzicht een bepaalde gewoonte of patroon heeft doen veranderen. Naast de helende en transformerende werking voor jezelf, ondersteun je tevens de lezeres. We zitten met z’n allen in een groot collectief helingsproces en vaak doorlopen we dezelfde stukken. Het lezen van andermans verhaal kan net datgeen geven wat nodig is; kan net dat kwartje doen laten vallen. Stuur me een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.