Karma of shoarma?

Vega, Vegan of gewoon een nieuwe trend onder onze hippe yogi spirituele ‘slanke’ medemens? Ik weet niet of ik nog hipper kan worden, met mijn ‘go prootje’, eigen vlog en #foodie foto’s op social media;)… Wat ik wel weet; of het nou heel hip is of juist heel ‘geitenwollen sokkerig’, ik heb 100% liefde voor dierenzielen en geitenwol is mijn inziens ook niet vegan verantwoord. Mijn ziel kan niet meer toestaan dat dieren bruut worden geslacht of mishandelt om bij mij wat calorietjes binnen te krijgen. Nee, nee daar voel ik mij zeker niet kiplekker bij, en absoluut ook niet zo gezond als een vis. Mama vis wilt ook alleen maar genieten met zoon Nemo in de golven, net zoals ik.

Onvoorwaardelijke Liefde it is!
Ook ik ben 1 van de velen die vanaf nu vegan door het leven huppelt. Voornamelijk omdat naar mijn mening wij als mensen geen recht hebben om andere levens te beëindigen in dit Universum. Ook dieren zijn spirituele wezens met dromen, gevoelens, families en liefde. En liefde is mijn LIEFDE! Ik heb teveel gelezen, gezien en gevoeld dat ik mijn mening over dierlijke producten wel moest bijstellen, anders zou ik niet eerlijk zijn met mijn nieuwe heerlijke zelf. Ik voel mij zielsgelukkig, deel mijn liefde met iedereen en voel dat ik steeds meer handel vanuit mijn hart. 

Vegantastic
Daarom ga ik nu ‘vegantastic’ door het leven, maar doe dit stap voor stap. Mijn kleding, make up, schoenen, en tassen gebruik ik bijvoorbeeld nog steeds. Ik deel dit omdat ik ook een ander beeld had bij sommige mensen die kozen om een veganistische levensstijl aan te nemen. Ik voelde sterk dat ze opeens nergens anders meer over konden praten en hun levensvisie bijna wilde opdringen bij non-vegans.

Iedere stap is er één! 
Wat ik hiermee duidelijk wil maken; iedereen bewandelt zijn eigen levenspad en het feit dat je die stap al hebt gezet richting deze plantaardige beslissing en daarmee niet alleen kiest voor Moeder Aarde maar tevens voor je eigen welzijn, is zo ontzettend mooi en zal je zoveel dankbaarheid terug geven! Ik vind persoonlijk ieder klein stapje naar meer bewustwording prachtig, bij wie dan ook! 

Goed gevulde karma met een vleugje harmonie
Uhmm en of ik het ga missen? Dat blokje oude brokkel kaas, die lappen sashimi, gebakken Caribische vis, of de zinderende barbecues hier op Curaçao? De tijd zal het leren. Maar de tijd leert mij ook om zalige groenteschotels uit te proberen. Prachtige gebruinde falafels voor te schotelen en ‘dushi’ kleurrijke salades op te dienen waar menig carnivoor voor smelt, nog meer dan die kaas op je kapsalon! Om een beetje in die sferen te blijven hangen; ik lever bij deze mijn pita shoarma graag in voor een goed gevulde karma met een vleugje harmonie, op een bedje zoete vrede, afgeblust met een snufje respect en een extra grote klodder liefde! Smakelijk! 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Bloggers gezocht!☆
Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Een verhaal over een grote verandering die wellicht een U-turn teweeg heeft gebracht of hoe een ‘piepklein’ inzicht een bepaalde gewoonte of patroon heeft doen veranderen. Naast de helende en transformerende werking voor jezelf, ondersteun je tevens de lezeres. Want op collectief niveau doorlopen we veelal dezelfde stukken en kan het lezen van andermans verhaal net datgene doen laten vallen wat je verder helpt! Ennuh het is vooral ook gewoon heel leuk;). Stuur me een berichtje!

3 Comments

 • Mariska schreef:

  Geweldig schat!!!

  Ben zo trots op je!
  Ik ben zelf een maand lang vegan geweest en weet dat het knap lastig kan zijn met de verleidingen, gewoontes en rare blikken.

  Je hebt een mooie ziel en kan niet blijer zijn te weten dat je keuze om te verhuizen een stap is om je ziel nog verder te ontplooien!!

  Heel erg inspirerend! Lobi dushi

 • Raygiean schreef:

  Heel mooi vind ik het hoe je in perspectief brengt dat dieren ook spirituele wezens zijn met dromen, gevoelens, families en liefde.
  Deze realisatie hebben niet veel mensen. of zijn er wel bewust van maar scheiden dieren in groepen zoals bijvoorbeeld huisdieren en dieren om te eten. terwijl er naar mijn mening de enigste verschil is dat je een emotionele relatie hebt met een bepaald dier of niet. De mens heeft zichzelf zo erg ontvreemd van dieren terwijl wij net als alle dieren ook kinderen van dit planeet zijn.

  Ik zelf eet nu iets langer dan 6 maanden plantaardig. Mijn reden dat ik ervoor heb gekozen om nu geen karnivoor meer te zijn is omdat ook ik gezien heb hoe er met dieren omgegaan wordt en dat die emotionele disconnectie de reden is dat het leven op de planeet nu is zoals het is. Dat er mensen hongerlijden omdat de vraag naar vlees zo groot is dat een groot deel van de voedsel naar de dieren gaat om ze vet te mesten voor de slachtings ritueel in plaats van naar mensen die het nodig hebben.

  Ik kan zo nog wel even door gaan, ik ben in iedergeval erg dankbaar dat jij ook deze keuze bewust hebt gemaakt. omdat je verandering in de wereld brengt met de manier waarop jij jou leven leeft. Dat is enorme kracht en zelf dicipline. Ik vind de manier waarop jij deze message overbrengt zo fijn om te lezen. je houd het luchtig maar laat toch een sterke message achter. Ik weet hierdoor dat jij een persoon vol liefde bent voor niet alle dieren inclusief de mensen op deze planeet.

  Nogmaals bedankt voor jou mooie woorden en de tijd die je hier in geinvesteerd hebt. ik zou graag meer van jou willen lezen!

 • Raygiean schreef:

  “Ik weet hierdoor dat jij een persoon vol liefde bent voor niet alle dieren inclusief de mensen op deze planeet.”

  Ik zie dat ik een fout gemaakt heb. Dit moet zijn: ‘Ik weet hierdoor dat jij een persoon vol liefde bent voor het planeet en alle dieren op hierop, dat is inclusief mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.