Goodbye homie, hello adventure!

‘Hoezo voel je dat je alles wil verkopen? Je hebt toch wel iets van een plan of een achterliggende motivatie?’ Het is de reactie van een vriend wanneer ik hem vertel dat ik op het punt sta alles te verkopen. M’n auto, m’n huis, m’n spullen; het mag allemaal weg. En waarom? Ik heb werkelijk geen idee. Er is geen aanleiding, geen reden, geen rationeel argument te vinden, behalve het diepe weten dat dit hetgeen is wat er nu mag gebeuren. 

Onbevangen
Ze prikkelden me al enorm de laatste tijd. De verhalen over hoe mensen alles achter zich lieten om het onbegrensde avontuur achterna te gaan. De onbevangenheid waarmee ze de stap durfden te wagen, waarmee ze alle zekerheden en houvast overboord durfden te gooien, om met enkel en alleen het vertrouwen in zichzelf het blanco avontuur tegemoet te gaan. Ik smulde ervan. Iedere keer weer.

Controle loslaten
Het leven heeft ook mij de afgelopen jaren uitgedaagd steeds meer zekerheden los te laten. Zo schreef ik krap een jaar geleden ‘leven in de flow’, het blog waarin ik vertelde over mijn bewuste keuze alle zorgen en controle omtrent geld en werk los te laten. Om het allemaal gewoon te laten gebeuren, ‘gewoon’ omdat ik het diepe vertrouwen voelde dat er voor me gezorgd zou worden. Dat wanneer ik leef vanuit m’n hart, alles precies op het juiste moment op mijn pad zou komen. En zo geschiedde.

Open ticket
Krap een jaar later word ik uitgenodigd om nog meer los te laten. Om nog meer in overgave te zijn. En ik voel dat het klopt. Dat ik me geen zorgen hoef te maken. Het maakt dat er een tropische verscheidenheid aan mogelijke scenario’s de revue passeert. Want zo zie ik mezelf regelmatig, met enkel en alleen een backpack, op Schiphol staan om met een open ticket richting Azië te reizen. India, Nepal, Tibet. Ze roepen me al een tijdje. Een andere keer voel ik een verdiepende retreat in Bali waarin ik een techniek ga leren die ik in de toekomst kan gaan inzetten om mensen te begeleiden in traumawerk. En niet minder dan eens ervaar ik mezelf, tezamen met een mooie groep mensen, wonend op een innovatieve en zelfredzame manier ergens in Nederland of het buitenland. En terwijl ik dit typ, besef ik me dat het zomaar eens allemaal het geval zou kunnen zijn.  

Keep it open
Maar feit blijft; ik heb werkelijk geen idee. En dat is cool, gaaf en spannend tegelijk. Dus in afwachting, of beter gezegd in ‘zijn’ op wat er komen gaat, probeer ik m’n invullende mastermind zoveel mogelijk open en ontvankelijk te houden zodat ik heel bewust kan voelen wat er in mij gebeurt, kan ervaren wat het leven me laat zien. En dat is al aardig wat. Want zo crosste m’n trouwe bakkie afgelopen weekend met een andere eigenaar m’n straat uit en zijn ook de eerste geplande bezichtigingen voor m’n fraaie paleisje inmiddels een feit. 

So…let’s see what happens next. Let’s see what the universe has in store for me. And I’ll keep you posted, no doubt about that;).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.