Breakfast all day bij Meneer de Boer in Eindhoven!

‘Zal ik een lekkere ijskoffie voor je maken?’ is haar welkome suggestie wanneer ik in m’n good-old ‘twijfelmode’ voor de counter sta te drentelen. Met een ‘Ga maar lekker zitten’  nodigt ze me uit een plekje te zoeken in het prachtige historische pand, waar naast de smakelijke aroma’s van de gebakken eitjes, het toch voornamelijk de oprechte hartelijkheid van deze dame is die de ruimte doet vullen met happy vibes. Het is Sabine, de helft van het eigenaarsduo van Meneer de Boer, de sfeervolle ontbijtbar aan de Keizersgracht die zo’n 2,5 geleden haar deuren opende.

Breakfast all day!
De zangerige stem van Florence and the machine bevestigd met haar ‘dog days are over’ mijn heerlijke jubelmodus; ik kan me niet herinneren dat ik eerder met zulke breed geopende armen werd ontvangen. De ontbijttafel middenin de zaak lonkt me en een moment later slurp ik er dan ook extatisch mijn ijskoffie aan leeg. ‘Breakfast all day’ prijkt er op het bord en blijkt later het concept wat deze Maurice en Sabine uit New York hebben overgevlogen. Open vanaf 7.00 tot 16.00 en zoals de leus al doet vermoeden; een plek waar je de hele dag ontbijtjes kunt scoren.

Kneuterigheid op en top
Mijn ietwat borrelende baalgehalte, als gevolg van mijn zojuist gefinishte ijskoffie, maakt al snel plaats voor verbazing en prikkeling wanneer ik om me heen kijk. Want god miaar wat hou ik van deze ‘winkeltjes’, het zijn de etalages van iemands ziel. Alles met zoveel passie, uniqueness en toewijding; de creativiteit druipt er vanaf met een heerlijke kers kneuterigheid on top. Je proeft de ‘huisgemaaktheid’ en dan heb ik het niet alleen over de goddelijke treats; ook de verbouwing en inrichting blijken geheel met eigen hand vervaardigd.

Local Eindhoven please!
Niet voor niks werken deze bevlogen foodies samen met lokale ondernemers. Zo komt de koffie van de Stadsbranderij Eindhoven, het brood van Bakkerij Driessen en de kaas van Jokkmokk. ‘Samenwerken met lokale ondernemers brengt zoveel moois met zich mee; het delen geeft veel mooie contacten. Er ontstaat een bijzondere sfeer wanneer je met veel enthousiasme kunt vertellen over de producten’, aldus Sabine. En binnenkort komt daar nog een lokale kanjer bij; waterbuffelijs afkomstig van de ‘Stoerderij’ in Son en Breugel. De buffelmelk typeert zich door haar romigheid wat de ‘Stoere Yoghurt’ en het ‘Stoer IJs’ haar uitzonderlijke rijke smaak geeft.

Setjes & lonies
Overigens kom je er binnen vanalles tegen: vaste gasten, lunchende papa’s met kiddies, sapjes-lurkende ‘voetbalvrouwen’, keuvelende setjes en naar buiten starende lonies (lees ondergetekende). En terwijl het levendige stadsverkeer voorbij drijft, het geroezemoes op de achtergrond steeds zachter wordt, zakt deze lonie nog even lekker weg in een fauteuil in de etalage genietend van haar me-time in deze smaakvolle huiskamer in hartje centrum.

Ervaar het een keertje!

Meneer de Boer
Keizersgracht 20
5611 GD Eindhoven

Oh en by the way; Meneer de Boer doet mee met het koffiekaartje waarmee je voor slechts 15,- 5 x 2 kopjes koffie drinkt bij de leukste koffiebarretjes van Eindhoven! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.